Skip to content
Ikikiuas - Our Story

Tarinamme

Parempia löylyjä - jo vuodesta 1997

Jokainen IKI Kiuas valmistetaan käsityönä Suomessa korkealaatuisista materiaaleista.  Pyrimme yhdistämään menneen ja nykyisyyden – perinteiset pehmeät / kosteat löylyt ja tyylikkään designin. 

Kiukaista kiukain

IKI-kiuas syntyi halusta tehdä paremmin. IKI-Kiuas yhdistää menneen ja nykyisyyden. Saunan teho syntyy alkuperäisellä tavalla suuren kivimassan voimalla, ja löylyt ovat sen mukaiset. IKI-kiuas tuo vuosituhantisen perinteen mukaiset pehmeät ja kosteat, muhkeat ja hapekkaat, väkevät ja viipyilevät löylyt kenen tahansa ulottuville.

Sama kokemus saadaan aikaan kaikenkokoisissa saunoissa, niin maalla kuin kaupungissakin, sekä arkena että juhlana. Jokainen IKI-kiuas valmistetaan käsityönä Suomessa korkealuokkaisista materiaaleista tinkimättömällä ammattitaidolla.

Kestävä ja yksinkertainen pyöreä muoto. Yhtä aikaa pehmeät ja voimakkaat löylyt luova valtaisa kivimäärä sekä vapaan ilmankierron mahdollistava tyylikäs verkkorakenne. Nämä ominaispiirteet antoivat lähtölaukauksen suurimmalle kiukaiden mullistukselle sitten jatkuvalämmitteisen kiukaan. Vakiintuneista ajatusmalleista täysin poikkeava ratkaisu vaati aikansa ja päivittelijänsä tullakseen omaksutuksi, mutta maksoi vaivan.

Lopputuloksena syntyi kiukaista kiukain.

Historia

Tähtihetkiämme vuosien varrelta. 

2021
IKI siirtyy takkahuoneen puolelle tyylillä 2021
Näyttävä KIVI-IKI SL takkakiuas isolla lasiluukulla on todellinen katseenvangitsija. Ison lasiluukun ansiosta takkakiuas toimii myös esim. huoneen tai pukeutumistilan valaisimena tuoden luonnollista hehkua ja eloa tilaan. Kiukaan lämmittäminen ja puiden lisääminen tapahtuu vaivattomasti saunan ulkopuolelta, joten sauna on helppo pitää puhtaana puuroskasta. Puut poltetaan myös pystyasennossa kuten perinteisissä takoissa. Saunan puolella voi nauttia IKIn taivaallisista löylyistä.
2021
2019
IKI Pro - laitoskiuas, mutta hyvännäköinen
Vuonna 2019 markkinoille tuotiin uutuutena laitoskiuas, mutta hyvännäköinen sellainen. IKI Pro-sähkökiuas on suunniteltu laitoskiuaskäyttöön esim. taloyhtiöihin, uimahalleihin, urheiluhalleihin, kylpylöihin sekä muihin tiloihin, joissa kiukaat ovat kovalla käytöllä päivittäin.
2019
2017
IKI Float design Eero Aarnio
Eero Aarnion muotoilema ja yhteistyössä IKI-kiukaan, Ilkka Harjun sekä Cariitti Oy:n kanssa toteutettu Float-saunakiuas tuotiin markkinoille. Kiukaan muotoilu on tyylikkään futuristinen valaistuksen luodessa mielikuvaa ilmassa leijuvasta kiukaasta. Eero Aarnio suunnitteli 1960-luvulla ensimmäisen sähkökiukaan, joten ympyrä tietyllä tapaa sulkeutui Suomen 100-v juhlavuotena.
2017
2015
Kulma- ja Seinä-IKI sähkökiukaat
Vuonna 2015 lanseerattiin Kulma- ja Seinä-IKI sähkökiukaat, jotka ovat todellisia saunan tilaihmeitä. Kiukaat voidaan asentaa suoraan paneeliseinää vasten, joten tilantarve saunassa on pieni. Tämä antaa tilaa luovalle suunnittelulle lauderatkaisuissa. Kiukaan kaikki osat ovat ruostumatonta terästä ja etupuoli on kokonaan avoin ruostumaton teräsverkko, joka antaa löylynheittäjälle suuren kivipinnan edut.
2015
2014
IKI World Tour
IKI-kiuas kävi telttasaunan kanssa levittämässä IKI-löylyn sanomaa erilaisissa tapahtumissa mm. Metallican keikalla Sonispheressa, Sauna World Cupissa Itävallassa sekä Slushissa Helsingin messukeskuksessa. IKI-Kiuas Oy, J K Roster Oy ja Kajosauna Oy yhdistyvät ja jatkaa toimintaansa nimellä IKI-Kiuas Oy.
2014
electric sauna heater
2013
Esittelyssä IKI Monolith
Monolith-sähkökiukaat lanseerattiin Habitare-messuilla. Monolith-sähkökiuas on suunniteltu yhteistyössä dSign Vertti Kivi & Co:n kanssa ja se luo jatkumoa IKI-kiukaiden designsarjaan.
2013
2010
Shanghai World Expo
IKI-Kiuas suunnitteli mittatilaustyönä sähkökiukaan Shanghaissa järjestettävään EXPO 2010-maailmannäyttelyyn. Suomen Kirnu-paviljongin VIP-tiloihin asennettu 28 kW:n kiuas rakennettiin kymmenestä erillisestä kuutiosta ja siihen mahtui huikeat 500 kiloa kiviä.
2010
2009
KIVI-IKI
Uusi puukiuasmalli KIVI-IKI esiteltiin Habitare-messuilla. Kiuas suunniteltiin yhteistyössä sisustusarkkitehtitoimisto dSign Vertti Kivi & Co:n kanssa. Iki-kiukaan menestys näkyy markkinoilla: ensimmäiset avorakenteiset “verkkokiukaat” tulivat markkinoille myös muilta valmistajilta.
2009
2006-2008
Kysyntä kasvaa
IKI-kiukaiden myynti lähti 2006-2008 rakettimaiseen nousuun ja kiukaita valmistetaan lähes yötä päivää. Kiukaita valmistetaan edelleen Suomessa käsityönä, jotta voimme taata korkeimman laadun.
2006-2008
IKI Pillar electric sauna heater
2003-2004
IKI Pilarikiukaat
Ensimmäiset IKI-sähkökiukaat tuotiin markkinoille. Legendaarinen “seiskapuolikas”, eli 7,5 kW:n Sähkö-IKI, oli ensimmäinen malli ja heti perään lanseerattiin pilarisarjan pikkujättiläinen Pilari-IKI 6 kW. Pilari-IKI-sähkökiuassarjaa on sittemmin kasvatettu 30 kilowatin kiukaaseen asti. Erikoiskiukaina on tehty myös suurempia malleja. Tehokkain 80 kW:n pilarikiuas valmistettiin Hollantilaiseen kylpylään. Kiuas oli niin iso halkaisijaltaan, että saunan oven karmit jouduttiin väliaikaisesti poistamaan, jotta kiuas saatiin sisälle saunaan.
2003-2004
1997
Ensimmäinen IKI-kiuas
IKI-kiukaan tarina alkoi harrastuspohjalta, kun lämmönsiirtoinsinööri Jouni Kerrman kehitteli kiukaita omaan käyttöönsä. Kyllästyttyään markkinoilla olevaan kiuastarjotaan, Jouni päätti kehitellä kiukaan, joka olisi kestävä, mutta myös löylyiltään parasta a-luokkaa. Kantavana ajatuksena oli sijoittaa lämpölähde kokonaan kivien sisälle. Itse kivet saivat kuningasroolin ja peltirakennelmille heitettiin hyvästit. Syntyi uudenlainen kiuas, jossa löylyjen salaisuus on avonaisessa verkkovaipassa ja suuressa kivimäärässä. Ensimmäinen verkkovaippainen IKI-kiuas (kuvassa) on vuodelta 1996. IKI-Kiuas Oy perustetaan 1997.
1997
JO VUODESTA
0
MYYTYÄ KIUASTA
0 +
JULKISTA SAUNAA
0 +
YKSITyISTÄ SAUNAA
0 +