Skip to content

CASE

Löyly Helsinki

IKI lämmittää Löylyn privaattisaunaa SL-erikoiskiukaalla

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Löyly Helsinki on suosittu yleinen sauna Helsingissä, jonka poikkeuksellinen arkkitehtuuri ja upea sijainti vetää puoleensa. Löylyn privaattisaunan sydämenä hehkuu IKI:n erikoispuukiuas. Löyly avasi ovensa vuoden 2016 kesäkuussa ja on sen ensi hetkistä asti nauttinut suuresta suosiosta.

Vuonna 2018 yhdysvaltalainen Time-lehti nimesi Löylyn yhdeksi maailman sadasta parhaasta nähtävyydestä. Löylyn rakennuttivat Jasper Pääkkönen ja Antero Vartia.

Löylyssä on kolme saunaa; savusauna, kertalämmitteinen sauna sekä yksityissauna, mihin IKI valmisti erikoistyönä saunan ulkopuolelta lämmitettävän puukiukaan, jonka kivimassa on huikeat 600 kiloa! Hernesaaren Löylyyn mittatilaustyönä tehty kiuas on suurin jatkuvaan käyttöön tehty IKI-puukiuas. Kiukaan korkeus on 160 cm ja se on integroitu jalkalauteeseen. Puuntäyttö tapahtuu kätevästi saunan ulkopuolelta. Kiukaan rst-verkkoon ja IKI T600-kiuaspiippuun tehtiin musta keraaminen pinnoite arkkitehdin toiveiden mukaisesti.

“Meidän IKI-kiukaalla varustettu privaattisauna on nauttinut suurta suosiota”, kertoo Jasper Pääkkönen. “Valitsimme IKI:n saunaamme sen hyvän maineen, kotimaisuuden ja kestävyyden takia. IKI-erikoiskiukaassa riittää tehot ison saunan lämmittämiseen. Saunaan mahtuu yhtä aikaa 14-16 henkilöä”

Löyly Helsinki on esimerkillinen kestävän liiketoiminnan ja ekologisen rakentamisen edelläkävijä. Ympäristövastuullisuus on ollut hankkeen keskeisenä lähtökohtana ja Löyly onkin Suomen ensimmäinen FSC-projektisertifioitu rakennus.

IKI valmistaa erikoispuukiukaita isoihin saunoihin ja haastaviin kohteisiin.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
“Meidän IKI-kiukaalla varustettu privaattisauna on nauttinut suurta suosiota”
Jasper Pääkkönen
Perustaja, Löyly

Galleria

Info

Asiakas: Löyly Helsinki
Vuodesta: 2016