Skip to content

CASE

Löyly Helsinki

IKI lämmittää Löylyn privaattisaunaa SL-erikoiskiukaalla

Löyly Helsinki on suosittu yleinen sauna Helsingissä, jonka poikkeuksellinen arkkitehtuuri ja upea sijainti vetää puoleensa. Löylyn privaattisaunan sydämenä hehkuu IKI:n erikoispuukiuas. Löyly avasi ovensa vuoden 2016 kesäkuussa ja on sen ensi hetkistä asti nauttinut suuresta suosiosta.

Vuonna 2018 yhdysvaltalainen Time-lehti nimesi Löylyn yhdeksi maailman sadasta parhaasta nähtävyydestä. Löylyn rakennuttivat Jasper Pääkkönen ja Antero Vartia.

Löylyssä on kolme saunaa; savusauna, kertalämmitteinen sauna sekä yksityissauna, mihin IKI valmisti erikoistyönä saunan ulkopuolelta lämmitettävän puukiukaan, jonka kivimassa on huikeat 600 kiloa! Hernesaaren Löylyyn mittatilaustyönä tehty kiuas on suurin jatkuvaan käyttöön tehty IKI-puukiuas. Kiukaan korkeus on 160 cm ja se on integroitu jalkalauteeseen. Puuntäyttö tapahtuu kätevästi saunan ulkopuolelta. Kiukaan rst-verkkoon ja IKI T600-kiuaspiippuun tehtiin musta keraaminen pinnoite arkkitehdin toiveiden mukaisesti.

“Meidän IKI-kiukaalla varustettu privaattisauna on nauttinut suurta suosiota”, kertoo Jasper Pääkkönen. “Valitsimme IKI:n saunaamme sen hyvän maineen, kotimaisuuden ja kestävyyden takia. IKI-erikoiskiukaassa riittää tehot ison saunan lämmittämiseen. Saunaan mahtuu yhtä aikaa 14-16 henkilöä”

Löyly Helsinki on esimerkillinen kestävän liiketoiminnan ja ekologisen rakentamisen edelläkävijä. Ympäristövastuullisuus on ollut hankkeen keskeisenä lähtökohtana ja Löyly onkin Suomen ensimmäinen FSC-projektisertifioitu rakennus.

IKI valmistaa erikoispuukiukaita isoihin saunoihin ja haastaviin kohteisiin.

Facebook
Twitter
LinkedIn
“Meidän IKI-kiukaalla varustettu privaattisauna on nauttinut suurta suosiota”
Jasper Pääkkönen
Perustaja, Löyly

Galleria

Info

Asiakas: Löyly Helsinki
Vuodesta: 2016