Skip to content

CASE

M/Y Fortune

“Ei kiukaalla väliä, kunhan se on IKI”

M/Y Fortune on elämysristeilyjä tarjoava edustusalus, jonka erikoisuutena on keulaosastoon rakennettu upea 10 hengen saunatila. Saunan “moottorina” toimii puulämmitteinen Original IKI -kiuas, jonka löylyt ovat saaneet matkustajilta ylistystä.

M/Y Fortune edustusalus on Suomessa vuonna 1966 rakennettu vanha koululaiva. Myöhemmin alus toimi Tallinnassa liikennöimässä Naissaaren reitillä. My Fortune Oy osti aluksen kesällä 2022 ja palautti sen takaisin kotimaahansa.

Idea risteilykonseptista, joka rakentuu näyttävän ja erinomaisen saunan ympärille, lähti pitkäaikaisesta haaveesta: ”Olen ollut alalla yli 10 vuotta ja asiakkaiden toistuvat kysymykset saunomismahdollisuudesta vahvistivat tarpeen kyseiselle konseptille. Tiedostin tekniset haasteet, kun lähdimme rakentamaan saunaa teräs-/alumiinirungon sisälle, mutta lopputulos on mainio”, kertoo Joona Korja, toinen M/Y Fortunen osakkaista.

Puilla lämmitettävä IKI-kiuas oli Korjan mukaan alusta lähtien ykkösvaihtoehto saunaan. ”Ei kiukaalla väliä, kunhan se on IKI, totesi hyvä ystäväni aikoinaan Löylyn yksityissaunan lauteilla. Ja tämähän pitää täysin paikkansa. Jo sopivaa alusta etsiessä olimme päättäneet, että rakennettavaan saunaan tulee IKI-puukiuas.”

Palaute saunasta on ollut uskomattoman hyvää – paljon parempaa mitä uskallettiin odottaa. ”Saunotimme Suomen Saunaseuran johtoa ja pyysimme rehellisen palautteen. ’Aivan uskomaton konsepti ja loistavat löylyt! Voitte hyvillä mielin mainostaa tätä maailman parhaana jatkuvalämmitteisenä saunana’, he tuumasivat”, kertoo Korja.

Korja jatkaa: ”Itse kiuas vaikuttaa erittäin laadukkaalta ja on varmasti maailman parhaimpia, mutta myös IKI:n porukan ystävällisyys ja asiantuntemus tekivät suuren vaikutuksen. Täydellisten löylyjen lisäksi on hienoa, että kiukaassa on panostettu yhtä lailla visuaaliseen puoleen. Saunan rakentaminen helpottuu, kun keskipisteenä on näyttävä kiuas!”

Facebook
Twitter
LinkedIn
”Palaute saunasta on ollut uskomattoman hyvää – paljon parempaa mitä uskallettiin odottaa!”

Galleria

Info

Asiakas: M/Y Fortune
Tuote: Original IKI ja IKI-kiuaspiippu
Vuosi: 2023
www.myfortune.fi