Skip to content

CASE

Rauno Korpi

“Ylivoimaisesti paras kiuas mitä mulla on ollu!”

Takavuosien mestarivalmentaja Rauno Korpi, tuttavallisemmin Korven Rane, viettää ansaittuja eläkepäiviä Pälkäneellä ja tunnustautuu suureksi saunan ystäväksi.

Muun muassa neljä jääkiekon Suomen mestaruutta Tapparan päävalmentajana voittanut ja Suomen maajoukkuettakin valmentanut Rauno Korpi hommasi vaimonsa Britan kanssa kesäpaikan Pälkäneeltä muutama vuosi sitten. Sen jälkeen niin itse mökki kuin mökin pihapiirikin on kokenut suuren muutoksen. “Yhtä työleiriä tää on ollut, mutta niin kai se vähän kuuluu mökkielämän ollakin”, nauraa Korpi.

Kun mökkisaunan vanha kiuas tuli tiensä päähän, alkoi Korpi kartoittamaan vaihtoehtoja uudeksi kiukaaksi. Puskaradion kautta hän oli kuullut pelkkää hyvää IKI-kiukaasta, joka alkoi pienen tutkimustyön jälkeen kiinnostamaan yhä enemmän. Yhdellä hyvällä ystävällä olikin jo IKI-puukiuas saunassaan ja hänen kokemukset kiukaasta vakuuttivat. “Tai oikeestaan viimeinen naula oli, kun ystävän vaimo puhui Britan ympäri. Eikä oo muuten päätöstä kaduttu!”, kertoo Korpi.

Saunominen on Korvelle mielenrauhaa tuova asia ja parasta on jos vielä löylyjen välissä pääsee pulahtamaan järveen. Nykyään on jo paljon tutkimuksia saunomisen terveysvaikutuksista, mutta Korven mukaan niistä puhuttiin jo hänen valmennusuran aikoina 80- ja 90-luvuilla: “Kyllä saunomisen palauttavasta vaikutuksesta oli jo silloin juttua, mutta ennen kaikkea saunominen on mun mielestä palauttavaa pääkopalle”, sanoo Korpi ja viittaa aiemmin mainittuun mielenrauhaan.

Viimeisenä kysymyksenä on pakko heittää urheilukysymysten klassikko, miltä nyt tuntuu? “Kiuas vaikuttaa lujarakenteiselta, se on helppo sytyttää ja löylyt on uskomattoman pehmeät ja niitä voi säädellä sillä miten kiukaalle heittää löylyä. Joten perskatin hyvältä tuntuu! Ylivoimaisesti paras kiuas mitä mulla on ollu!”, päättää Korven Rane.

Facebook
Twitter
LinkedIn
”Ylivoimaisesti paras kiuas mitä mulla on ollu!”
Rauno Korpi
Valmentajalegenda

Galleria

Info

Asiakas: Rauno Korpi
Tuote: Original IKI ja IKI-piippusäiliö 50 litraa
Vuosi: 2023