Skip to content

CASE

SkySauna

Maistuisiko löylyt 40 metrin korkeudessa Helsingin maisemia ihaillen?

IKI-kiukaan löylyistä pääsee nauttimaan 40 metrin korkeudessa huikeissa maisemissa.

Saunagondoli Skysauna avattiin Katajanokan Skywheelillä heinäkuussa 2016. IKI-kiukaan löylyistä pääsee siis nauttimaan 40 metrin korkeudessa huikeissa maisemissa Helsingin yllä. IKI-Kiuas toteutti saunagondolin yhteistyössä SunSaunan kanssa. SkySauna on ensimmäinen saunagondoli maailmanpyörässä tai missään huvipuistolaitteessa koko maailmassa. Pieneksi haasteeksi muodostui gondolin rajallinen sähkönsyöttö, mutta IKI toteutti erikoisvalmisteisena mittatilaustyönä 1-vaiheisen Pilari-IKI 3,3 kW:n sähkökiukaan.

Idea SkySaunasta tuli Jaron Duivesteinille, Sky Wheel Helsingin toimitusjohtajalle, hänen lentäessään Suomeen. Lennon aikana hän luki lehteä, missä oli artikkeli saunan rakentamisesta hiihtokeskuksen gondoliin Lapissa. Ongelmana siellä oli, ettei gondoliin pystynyt syöttämään jatkuvaa virtaa, joten se piti ladata jokaisen kierroksen jälkeen.

Sky Wheelilla tämä on mahdollista, joten Jaron alkoi selvittämään pystyisikö saunan rakentamaan maailmanpyörään keskelle Helsinkiä uniikkiin ympäristöön.

Alussa oli pieniä vastoinkäymisiä, kuten gondolin eristäminen ja tarvittavan sähkötehon saaminen vaunuun kiuasta varten, mutta asioiden ratkettua ja saunagondolin valmistuttua kesällä 2016 siitä tuli juuri sellainen kuin Jaron oli visioinut.

SkySaunassa yhdistyy mahtavalla merinäköalalla varustettu sauna 40 metrin korkeudessa ja maatasolla sijaitseva rentouttava ulkoporeallas. Saunaelämys tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden nauttia Helsingin kauniista merellisistä maisemista, rentoutua hierovassa porealtaassa sekä nauttia virvokkeita hyvässä seurassa.

”SkySauna on saanut paljon hyvää palautetta, ja kävijät ovat aivan fiiliksissä IKI-kiukaan löylyistä 40 metrin korkeudessa”, kertoo SkyWheel Helsingin Roosa Kortelainen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
"SkySauna on saanut paljon hyvää palautetta, ja kävijät ovat aivan fiiliksissä IKI-kiukaan löylyistä 40 metrin korkeudessa"
Roosa Kortelainen
SkySauna

Galleria

Info

Asiakas: SkySauna Helsinki
Tuote: IKI Pillar 3,3 kW
Vuosi: 2016
Kuvat: Skysauna.fi