Skip to content

CASE

Uunisauna

Tunnelmallinen sauna vanhan tehdashallin uumenissa.

Karkkilan vanhassa Högforsin tehdasruukissa sijaitsevan Uunisaunan ikkunasta avautuu upeat näkymät vieressä virtaavalle joelle.

Kesäkuussa 2022 avattu Uunisauna on rakennettu vanhan tehdashallin tilaan, jossa aiemmin on toiminut emaliuuni. Syksyllä 2021 sattumalta Karkkilaan ajautunut Juulia Jokinen ihastui vanhan ruukin tiloihin ensi silmäyksellä ja sai idean: Tähän täytyy tehdä sauna!

Saunassa tunnelma on kuin konepajassa; seinällä on useita mittareita, vipuja ja rattaita. Venttiiliä vääntämällä kupariputkesta suihkahtaa löylyvesi. Katseenvangitsijana on tilan aito IKI-kiukaan puukiuas, jonka suuresta lasiluukusta näkyy tuli. Löyly-IKI -puukiukaan luukku kustomoitiin UUNI-logolla ja kokonaisuus viimeisteltiin mustalla IKI-kiuaspiipulla.

“Halusin luoda saunaan fiiliksen, että se olisi ollut siellä aina ja puukiuas oli ehdoton valinta saunaan, jonka nimi on UUNI. Ihastuin IKI-kiukaaseen sillä se on näyttävä ja rouhean siloteltua luksusta, mikä sopii saunan tunnelmaan yhdessä tiiliseinien kanssa. Suomalainen käsityö ja laatu näkyy sekä tuntuu saunan kiukaassa ja se kunnioittaa tehtaan historiaa”, kertoo saunayrittäjä Juulia Jokinen.

Saunatoiminta on lähtenyt mukavasti käyntiin ja Jokisen mukaan palaute on ollut positiivista: “Tajusin vasta avajaisissa ajatella, että entäpä jos sauna olikin ollut huono ja ihmiset eivät pidä löylyistä. Kaikki upeat puitteet ja yksityiskohdat ympärillä olisivat turhaa. Huoli osoittautui turhaksi, sillä jokainen saunoja on kehunut nimenomaan löylyjä ja parhaat kommentit ovat tulleet ihmisiltä jotka sanomansa mukaan “eivät yleensä pidä saunomisesta”. He ovat kehuneet että löylyssä jaksaa istua pitkään ja useasti eikä kaksi tuntia meinaa riittää. “


Saunomassa Uunisaunassa voi käydä yleisellä sekavuorolla aukioloaikoina tai naisten/miesten vuoroilla niille varattuina iltoina. Sauna & kabinetin voi varata myös yksityiskäyttöön oman joukkion kesken arkena ja juhlana.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Facebook
Twitter
LinkedIn
”Ihastuin IKI-kiukaaseen sillä se on näyttävä ja rouhean siloiteltua luksusta, mikä sopii saunan tunnelmaan yhdessä tiiliseinien kanssa.”
Juulia Jokinen, Uunisauna

Galleria

Info

Asiakas: Uunisauna
Tuote: Löyly-IKI ja IKI-kiuaspiippu
Vuosi: 2022
www.uunisauna.fi