Skip to content

6 hyvää syytä hankkia IKI-Kiuas

Facebook
Twitter
LinkedIn

KOTIMAINEN KÄSITYÖ
IKI on avainlippu-tuote ja kaikki kiukaamme valmistetaan Suomessa käsityönä. Tehtaamme sijaitsee Pieksämäellä, missä jokainen IKI-kiuas valmistetaan käsin korkealuokkaisista materiaaleista tinkimättömällä ammattitaidolla. Tehtaamme henkilökunnalta onnistuu niin mustan raudan kuin ruostumattoman teräksenkin hitsaus yli 40-vuoden kokemuksella!
“Kyllä taas kehtaa sanoa, että on itte tekemä”, onkin tuotannostamme vastaavan Jarmon lempilausahduksia.

IKIMUISTOINEN LÖYLY
IKI-löyly perustuu kiukaissamme käytettävään suureen kivimassaan, joka oikeassa suhteessa kiukaan tehon kanssa takaa ikimuistoiset ja kehoa sekä mieltä lempivät löylyt lyhyellä lämmitysajalla. IKI-kiuas tuo näin vuosituhantisen perinteen mukaiset pehmeät, kosteat, muhkeat ja hapekkaat, väkevät ja viipyilevät löylyt kenen tahansa ulottuville. Sama kokemus saadaan aikaan kaikenkokoisissa saunoissa, niin maalla kuin kaupungissa, sekä arkena että juhlana.

ALKUPERÄINEN
IKI-Kiuas Oy on ensimmäinen avorakenteisten kiukaiden valmistaja. Kestävä ja yksinkertainen muoto. Innovatiivinen ja tehokas uudenlainen tulipesä sekä vapaan ilmankierron mahdollistava tyylikäs verkkorakenne. Nämä ominaispiirteet antoivat lähtölaukauksen 90-luvun puolivälissä koko IKI-mallistolle ja myöhemmin globaalille muutokselle kiukaiden muotoilussa. Vakiintuneista ajatusmalleista täysin poikkeava ratkaisu vaati aikansa ja päivittelijänsä, mutta maksoi vaivan. Lopputuloksena syntyi kiukaista kiukain.

KESTÄVÄT MATERIAALIT
IKI-sähkökiukaat valmistetaan ruostumattomasta teräksestä ja vastuksina sähkökiukaissamme käytetään ammattikäyttöön tarkoitettuja AISI309-vastuksia. Järeä RST-verkkovaippa sekä tavanomaisesti voimalaitoksissa käytetty paksu teräsputki takaavat IKI-puukiukaiden pitkäikäisyyden ja turvallisuuden. Pyöreän muodon ansiosta metallin lämpölaajeneminen ei aiheuta jännitteitä, joista ennenaikainen ruostuminen ja puhkipalaminen tavallisesti alkavat.

ENERGIATEHOKAS
IKI-kiukaat soveltuvat mainiosti taloyhtiökäyttöön ja muihin julkisiin saunatiloihin, kuten tilaussaunoihin ja uimahalleihin. Lappeenrannan teknillisen yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan IKI-sähkökiukaat säästävät ammattikäytössä energiaa. Suuren kivimassa ansiosta kiukaassa ei tarvitse pitää jatkuvasti virtaa päällä, sillä kuumat kivet luovuttavat hitaasti lämpöä löylyhuoneeseen ja ylläpitävät saunomislämpötilaa. Tällöin energian kulutus on vähäisempää kuin vastaavan tehoisissa pienen kivitilavuuden omaavissa kiukaissa.

PUHDASPOLTTOINEN
Kaikki IKI-puukiukaat on testattu EU-standardin (EN 15821:2010) mukaisissa testeissä KYAMK laboratoriossa Kouvolassa. Testin yhtenä osana on CO (häkä)-päästöjen mittaaminen, joka kertoo kuinka puhtaasti kiuas polttaa. IKI-kiukaan myydyimmän mallin, Original IKI:n, tulokset testissä olivat 0,10%, joka on 9 kertaa alle vaadittavan raja-arvon (1%). IKI-Kiuas testautti puukiukaitaan jo 2011 saksalaisella TÜV-testauslaitoksella Münchenissä. Saksassa puupolttoisille laitteille on määritelty huomattavasti tiukemmat normit mitä EU-standardi edellyttää. Testissä testattiin myös puukiukaan pienhiukkaspäästöjä, jotka jäivät IKI-kiukailla noin 0,020 grammaan / m³ raja-arvon ollessa 0,075 grammaa kuutiometrillä.

Lue myös

Joulupukin kiuas

Joulupukin virallinen kiuas

Joulusauna on yksi vahvimmista suomalaisista perinteistä, jonka harva jättää välistä ja ilman sitä joulu ei tunnu joululta. Mutta sattuneesta syystä se jää

Markkinoiden puhtaimmin polttava avorakennekiuas

Viime aikoina on paljon uutisoitu puunpolton päästöistä ja niiden haitallisuudesta ilmastoon ja terveyteen. Puukiukaiden päästöissä on paljon eroja ja päästöstandardien uskotaan tiukentuvan